Χρήση πισίνας: Τι προβλέπουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για την ευθύνη ενός ξενοδόχου;

by Best Brokers

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα σε ξενοδοχεία της Ρόδου και της Κρήτης σας ενημερώνουμε σχετικά.

Η ασφάλιση «Αστικής Ευθύνης Λειτουργίας Ξενοδοχείων» και εν γένει τουριστικών καταλυμάτων πχ. ξενώνων, ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων/δωματίων κ.α. αφορά την ευθύνη του ιδιοκτήτη φυσικού ή νομικού προσώπου και των υπαλλήλων του, για ατυχήματα που θα προκληθούν σε τρίτους π.χ. πελάτες. επισκέπτες, προμηθευτές από λάθη και παραλείψεις κατά την διάρκεια παραμονής τους στις εγκαταστάσεις του καταλύματος.

Στην παροχή συμπεριλαμβάνονται και ατυχήματα που θα συμβούν από λειτουργία πισίνας, ανελκυστήρων, spa, αθλητικών εγκαταστάσεων, κλοπή προσωπικών αντικειμένων, τροφική δηλητηρίαση, εργοδοτική ευθύνη, πυρκαγιά, έκρηξη κ.α. με προϋποθέσεις ανάλογα τους όρους του ασφαλιστηρίου, το πρόγραμμα και την εταιρεία. Σημειώνεται ότι αρκετοί τουρίστες προτιμούν την παραμονή τους εντός στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών μονάδων κάνοντας συχνή χρήση της πισίνας.

Όλες οι εταιρείες Generali, AXA, Allianz, Eurolife ERB, ERGO, Interamerican, Εθνική, Μινέττα, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος, Ατλαντική Ένωση, Interasco, PRIME, Ευρώπη, Συνεταιριστική, AIG, Groupama, Ορίζων παρέχουν συμβόλαια ασφάλισης αστικής ευθύνης ξενοδοχείων και καταλυμάτων για ολόκληρο το έτος ή και μόνο για την τουριστική σεζόν, σε διάφορα σχέδια κάλυψης με ανώτατο όριο αποζημίωσης π.χ. 20, 25, 50, 90,100,120, 200, 240, 480 χιλ. ευρώ κ.α. ενώ σε περίπτωση ζημίας η ασφαλισμένη επιχείρηση συνήθως συμμετέχει στην αποζημίωση με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 150, 200, 250, 350 ευρώ κ.α. ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

 

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία ενδεικτικά Generali Hellas:

 

generalli

 

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία ενδεικτικά Υδρόγειος Ασφαλιστική:

 

ydro1

ydro2

 

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία ενδεικτικά Ατλαντική Ένωση:

 

atl

Συνήθεις προϋποθέσεις καταβολής μιας αποζημίωσης είναι η επιχείρηση να λειτουργεί με νόμιμη άδεια, η τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, η αποδεδειγμένη τακτική συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κ.α. Το κόστος ενός συμβολαίου αστικής ευθύνης από την λειτουργία τουριστικού καταλύματος διαμορφώνεται συνήθως ανάλογα του αριθμού των κλινών του καταλύματος με ενδεικτικό παράδειγμα κόστους μόλις 1 ευρώ (ή και λιγότερο!) ανά κλίνη ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

 

Ενημερωθείτε σήμερα για τα οφέλη σας στέλνοντας email ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί μας