Ποιος χρειάζεται τον ασφαλιστή σήμερα;

Μια ερώτηση που θα μπορούσε να απαντηθεί μονολεκτικά, ωστόσο οφείλουμε να αναλύσουμε λίγο την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όλοι οι άνθρωποι που είναι της δημιουργικής λογικής και όχι της καφενειακής λογικής έχουν περισσότερο ανάγκη τον επαγγελματία ασφαλιστή. Αυτός που δημιουργεί οικογένεια, αυτός που δημιουργεί μια περιουσία, αυτός που αναπτύσσει μια επιχείρηση πρέπει να έχει τον δικό του ασφαλιστή.

Ο ψυκτικός πρέπει να προστατεύσει το βασικό εργαλείο της δουλειάς του, τα χέρια του, ο επιχειρηματίας, την επένδυσή του, ο ιατρός και ο μηχανικός, την επαγγελματική του ευθύνη και ο γονέας το παιδί του. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να τα αφήνουμε όλα στην τύχη τους με την πεποίθηση ότι το κράτος πρέπει να φροντίσει για εμάς και όχι εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Υπάρχει η πεποίθηση ότι κάποιος τρίτος ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και όχι εμείς οι ίδιοι. Εκεί λοιπόν έρχεται ο ασφαλιστής να αναλύσει και να αξιολογήσει το επίπεδο προστασίας του κάθε ενός και να προτείνει λύσεις. Ο πολίτης οφείλει από την μεριά του να επιλέξει τον άνθρωπο με τον οποίο θα συνεργαστεί να είναι γνώστης του αντικειμένου και η εταιρεία με την οποία θα συνάψει την ασφάλιση ένας υγιής οργανισμός.

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ;

Η προσωπική επαφή μέσα από την καταγραφή αναγκών και οι λύσεις που θα του δοθούν με βάση τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν είναι από τα δυνατά σημεία της επιλογής ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και όχι άλλων εναλλακτικών τρόπων ασφάλισης, εδώ επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με μελέτες σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό είναι που ζητάει και ο καταναλωτής.