Ανανέωση ασφάλισης

Ανανέωση ασφάλειας, τι να κάνω;

Η ασφάλεια  του αυτοκίνητου είναι ένας πονοκέφαλος για όλους τους οδηγούς. Ας δούμε εν συντομία τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα έξοδα της ασφάλειας του αυτοκινήτου σας.

  • Πρώτη κίνηση είναι να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας ώστε να σας καθοδηγήσει στην επιλογή της κατάλληλης ασφάλειας με καλύψεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Μιλήστε του και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι!
  • Δεν έχετε ασφαλιστή; Αυτό γενικά δεν είναι καλή πρακτική! (θα αναφερθούμε εκτενώς σε αυτό με άλλο άρθρο). Προτείνουμε πρώτα απ’ όλα να ενημερωθείτε!
    Ψάξτε τα πάντα: υπάρχουν πολλοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές (insurance brokers) που μπορούν να σας ενημερώσουν ή ακόμα και αρκετές ιστοσελίδες σχετικές με την ασφάλιση αυτοκινήτου.
  • Μην ανανεώνετε στα τυφλά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αλλά αναζητήστε κάθε εξάμηνο ή χρόνο την καλύτερη (ΦΘΗΝΗ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ) ασφάλεια που υπάρχει εκείνη τη χρονική στιγμή σε συνεργασία πάντα με τον ασφαλιστή σας.
  • Κάντε 12μηνη ασφάλεια. Αρκετές φορές είναι πιο φτηνή από την 6μηνη και επίσης έχετε το μυαλό σας ξέγνοιαστο για 1 ολόκληρο χρόνο. Αν πάλι αποφασίσετε –λόγω οικονομικής δυσχέρειας- να κάνετε ασφάλεια μικρότερης διάρκειας προτιμήστε τις 6μηνες. Οι αντίστοιχες 3μηνης διάρκειας είναι συνήθως ακριβότερες!
  • Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις και μάθετε πως λειτουργεί κάθε μία απο αυτές. Πολλοί ασφαλιστές ή ιστοσελίδες βάζουν παραπάνω καλύψεις που ίσως δεν χρειάζεστε ή χρειάζεστε άλλου τύπου καλύψεις!  Μάθετε πότε και πως λειτουργούν οι καλύψεις .
    Για παράδειγμα δεν χρειάζεστε μία κάλυψη για ταξίδι στο εξωτερικό αν δεν σκοπεύετε να ταξιδέψετε οδικώς στο εξωτερικό.
  • Κάνετε, αν μπορείτε, ασφάλιση για νομική προστασία. Είναι φτηνή και καλύπτει μία μεγάλη εν δυνάμη ζημιά. Αλλά και μία φορά στα 10 χρόνια να σας τύχει, πάλι κερδισμένοι θα είστε.